Pizza och pasta för själen

När jag kliver in från Jl Gootama möts jag av en portal som tar mig bort från gatan och in i det tropiska lummiga Bali som jag älskar. Soma är förvånansvärt stort och erbjuder sittplatser både inomhus och utomhus, likväl som på övervåningen. Det finns bord med stolar och så dom låga borden med kuddar där jag helst sparkar av min flipflopen och kryper upp. Bekvämt lutad mot tegelväggen blickar jag ut över palmer och växter, lyssnar till fontänens uppfriskande ljud och inte alltför sällan ett gäng musiker som sitter och jammar. När mörkret lägger sig lyser stämningsfulla lyktor upp innergården som blivit mitt andra hem i Ubud. Här får jag sitta så länge jag vill, både personalen och menyn bjuder in till långa dagar och kvällar på Soma. Det finns bra wi-fi och eluttag, så här sitter jag gärna och jobbar eller försjunker i en bok.

På Soma kan man beställa både rå mat, vegan, vegetarisk eller fisk. Jag har aldrig varit missnöjd med en beställning på Soma, men så finns det dom där rätterna som jag ätit gång på gång.

Pasta Pesto med cashewost (går även att få med parmesan) är en lågglutenpasta indränkt i pesto, serverad med zucchini och tomat.

Popeye pizza är min favorit med pesto, tomat och cashewost. Pizzorna bakas i en stenugn (går bara att beställa efter klockan 18) och går att få glutenfria.

Bovetepannkakorna med frukt, chokladsås och vegansk glass är så goda så om jag inte var uppfostrad bättre så hade jag slickat upp den sista chokladsåsen från tallriken. Jag hann självklart testa med både choklad, vanilj och jordgubbssglass och skulle jag vara tvungen så skulle jag välja vaniljen.