Trendigt på Sayuri

Flipflopen ställer jag på grusgången utanför glasdörrarna till Sayuri innan jag kliver in i varje Ubud-yogis heliga samlingslokal. Här ryms magtröjor, perfektionistiskt slarviga frisyrer och dom senaste yogatightsen i den ganska stora lokalen som erbjuder en mängd olika sittmöjligheter.

Personalen är alltid trevlig och presenterar en hel meny av nyttig rå vegansk mat. Förutom frukost, lunch och middag kan man även komma hit för matlagningskurser, musikkvällar eller för att köpa med sig något hem från den lilla shopen.

För den som är en aning veligt lagd finns alltid en dagens att utforska. Annars är det bara att beta av menyn bit för bit. ja, du kommer behöva komma hit fler gånger. För även om, som min inledning antyder, stället är lite för hippt för min smak, så är maten fantastisk och här får man sitta länge och läsa eller jobba utan att känna sig i vägen. Många sitter i grupper djupt inne i samtal om vår existens.

En enda gång har jag blivit besviken och det var när jag skulle testa deras Big Boy Breaky en morgon när jag var extra hungrig. Men bacon gjorda av kokos var ingen hit. Scrambled tofu smakade däremot riktigt gott med mycket curry.

Jag beställde en specialitet till som jag länge velat testa, fermenterad kokosdryck. Den ska vara supernyttig och göra underverk för magen. Men det tog bara stopp, jag fick i mig ett par klunkar innan jag erbjöd resten av flaskan till den Brittiska kvinnan jag börjat prata med vid bordet bredvid. Några dagar senare var jag tillbaka med en ny kompis från Tyskland som beställde in den vackert rosa flaskan. När jag nyfiket ifrågasatte hennes val erkände hon villigt att det bara var för att den är nyttig, njutningen fick hon av misosoppan.

En riktigt härlig smaksensation är deras smoothie bowls. Du väljer vilken smoothie du vill ha från en mångfacetterad meny och väljer till dom toppingar du är sugen på. En smoothie bowl blir aldrig fel!