Alchemy levererar rått

Ubud har mycket att erbjuda när det kommer till rå mat, alltså mat som inte hettas upp till över 42 grader. Sayuri är en av de mest populära restaurangerna och inte långt därifrån ligger Seed of Life. Men det riktiga guldkornet när det kommer till rå är enligt mig Alchemy. En liten promenad längre bort, upp i ett mer avskilt område, ligger Ubuds första helt veganska råa restaurang. Inredningen är vit och fräsch och menyn har mycket att erbjuda. Jag önskar jag kunde pröva mig igenom allt, men får nöja mig med att lägga på minnet nachostallriken och hamburgaren som det Holländska paret bredvid mig hyllar medan jag mumsar på italiensk bruschetta och pasta primavera.

En man i vit kjol och en skinnryggsäck som fångar min uppmärksamhet går runt mellan bordet och bjuder in till en föreläsning om energier som snart ska börja en trappa upp. Jag blir sittande kvar i soffan med min pasta, och innan jag går beställer jag två små chokladbitar att ta med.