Topp 10 veganska restauranger i Ubud

Att vara på Bali generellt, och i Ubud specifikt, är en sån fröjd för alla veganska smaklökar! Här är mina 10 favoriter. Smaklig måltid!

 

1. Mudra

Med en Avogasm Toast som lever upp till sitt namn..
Läs mer om Mudra

2. Soma

Pizza, pasta och pannkakor. Soma erbjuder dom där underbara njutningarna i en hälsosammare tappning.
Läs mer om Soma

3. Alchemy

Ubuds första veganska råa restaurang erbjuder mat som ska njutas av i en fridfull miljö.
Läs mer om Alchemy

4. Kokosglass

Kokosglass med kokossås och kokosflarn serverad med en fruktsallad. Ja, ni hör ju!
Läs mer om Ubuds kokosglass

5. Dragonfly Café

Att vika av från huvudgatan är en fridfull upplevelse som varmt rekommenderas. Smala stigar med nästan tillräckligt med plats för scootrar och fotgängare slingrar fram genom risfälten. Längs vägen hittar du allt från yogastudior, spa, restauranger och små affärer. En liten promenad bort hittar du Dragonfly Café. Stenarna vid entrén säger Welcome och du kliver in i en oas av grönska, låter skorna stå nedanför trappan som leder upp till cafét med utsikt över risfälten. Ta en juice eller ät något från den härliga menyn. Men mest av allt, sitt där och njut!

6. Moksa

En bit utanför centrum, men mer än värd ett besök. Moksa har en trädgård där dom odlar ingredienserna till sin veganska råa meny. Välj provsmakstallriken och låt alla sinnen få skutta av glädje!

7. Acai Queen

På Gootama inne i centrala Ubud hittar du Acai Queen med sin lila inredning, hängstolar och sköna kuddar. En smoothie bowl är självklart ett måste på Bali och här hittar du bland annat den utsökta Tropical smoothie bowl.

På borden på Acai Queen ligger kortlekar med frågor så du kan hitta spännande konversationer med ditt sällskap. Eller kanske lära känna en helt ny vän.

8. Sayuri

Om du vill studera yogis är det här the place to be! Här samlas slarvigt uppsatta frisyrer, dom trendigaste yogatightsen och dom djupa konversationerna om livet.
Läs mer om Sayuri

9. KAFE

Lite känslan av att kliva in i någons vardagsrum får jag när jag slår mig ner i en av sofforna på KAFE på Jl Hanoman. Njuter av en wrap med grönsaker och crispy tofu och tempe och tänker att mycket bättre blir det inte..tills glassen kommer och jag hamnar i sjunde himlen! Mint chocolate chip vegansk glass, du bara måste testa den.

10. The Spell Creperie

Se till att skaffa en vän först, här är crêpesen stora och mättande. Återigen är det Jl Gootama som är adressen för sagolandet The Spell Creperiet. Slå dig ner på kuddarna på nedervåningen eller sätt dig på övervåningen och blicka ut över gatan och hustaket. Veganskt och glutenfritt och en chokladsås som ska njutas av med långsamma inkännande tuggor.

Vilka är dina bästa tips på restauranger i Ubud? Kommentera gärna så fylls listan på!