Adventsmys med fröknäcke

Fröknäcke är enkelt och roligt att göra själv och smakar så gott! Variera röror att servera till och du har det perfekta adventsmyset. Eller förrätten till söndagsmiddagen. Eller snackset till fredagsfilmen. Eller tilltugget till julbordet. Ja ni fattar, det går liksom alltid hem!

Receptet har jag fått från Emma som jag jobbade tillsammans med på Storhogna Högfjällshotell & Spa. Tack Emma!

2 dl kokande vatten
2 dl maizena majsstärkelse
1 dl solroskärnor
1 dl oskalade sesamfrön
0,5 dl hela linfrön
0,5 dl olivolja
Havssalt

Rör ihop alla ingredienserna. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och häll över smeten. Bred ut den ordentligt och se till att få det så tunt som möjligt. Emmas tips är att lägga ett bakplåtspapper på smeten och kavla ut degen så att den blir ännu tunnare. Strö över havssalt och grädda i ugnen på 150 grader i 45 minuter.

Servera med t.ex. chiligucka