Dadelbollar i choklad

Nyttiga och supergoda! Dadelbollar går alltid hem och är enkla att göra. Det går alltid att experimentera lite med dom ingredienser du har hemma, men här kommer ett grundrecept som fått många jag bjudit att lysa upp.

20 st urkärnade dadlar
1 dl havregryn
1 dl naturella solroskärnor
1/2 dl kakao
1/2 dl kokosolja
1 dl kokosflingor
En nypa havssalt
1 tsk vaniljpulver
100 gram vegansk ljus choklad
20 gram mörk vegansk choklad med havssalt

Lägg alla ingredienser utom chokladen i en matberedare och mixa tills det blivit en smet. Rulla små bollar och lägg på ett bakplåtspapper. Låt bollarna stå i kylen, gärna minst 1 h. Smält den ljusa chokladen i ett vattenbad och doppa dadelbollarna en och en i choklad så dom täcks. Lägg på bakplåtspapperet och ställ in i kylen igen. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad. När den ljusa chokladen på bollarna stelnat, ringla den mörka chokladen över bollarna. Förvara dadelbollarna i kylen.

Har du några spännande ingredienser du brukar använda i dadelbollar? Tips gärna i kommentarerna.