Glutenfria veganpannkakor

Jag vill äta sånt som gör gott för min kropp och för miljön. Att äta veganskt har jag gjort länge och det är en självklar del av mitt liv. Men jag har känt att jag vill utesluta gluten också, av den enkla anledningen att jag märker att min kropp inte vill ha det. Jag får ont i magen när jag ätit gluten och dessutom anar jag att en viss del av humörvariationerna går att härleda dit. Det finns många som förespråkar en glutenfri kost och jag ser fram emot att fortsätta att helt utesluta gluten för att se hur jag påverkas.

Sällan saknar jag någonting i matväg, men vissa cravings är återkommande och näst intill omöjliga att motstå. För mig är pannkakor en sån grej, jag älskar verkligen pannkakor med äppelmos! Så, hur gör jag det så nyttigt som möjligt? Jag har testat många olika recept utan att lyckas bli tillfredsställd. Antingen tycker jag dom blir svåra att steka eller så har dom inte den där mumsiga pannkakskänslan. Här kommer ett recept som ger frasiga, oemotståndliga tunnpannkakor precis så som jag vill ha dom.

Att koka egen äppelmos är såklart att fördra men i brist på äpplen äter jag Urtekrams äppelmos med 100% ekologiska äpplen.

1 dl bovetemjöl
1 dl glutenfritt havremjöl
1/3 dl potatismjöl
1/3 dl mandelmjölk
1/3 dl maizenamjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1 msk råsocker
2 msk mjölkfritt margarin
5 dl växtmjölkdryck tex mandelmjölk
Linfröavkok (”gelén” från 3 msk hela linfrön kokade i 2 dl vatten i 3 min)
En nypa salt

Stek om vanliga pannkakor i mjölkfritt margarin. Ps. jag ska fortsätta experimentera med receptet och hoppas komma fram till ett utan margarin.

Njut!