Godaste grönkålschipsen

Grönkålschips är enkelt att göra, galet gott och passar både i maten och som helgsnacks!

Grönkålen krymper en hel del i ugnen, plus att det är så smaskigt att du kommer vilja äta en hel del, så var generös med mängden. Skölj kålen noga. Ta av grönkålsblad från stjälken och riv dom i lagom stora bitar. Lägg ut dom på en ren kökshandduk och låt dom torka. Du kan torka dom lite med handduken också eller låta dom lufttorka.

När kålen är torr, lägg den i en skål och häll på rikligt med olivolja. Och nu kommer den härliga biten – massage! Massera in oljan noggrant, verkligen känn med dina fingrar och se till att all grönkål får ta del av sin spastund.

Sen kryddar du kålen, min favoritkryddning är havssalt och chiliflakes. Massera in kryddorna.

Sen lägger du grönkålen på bakplåtspapper på en plåt och in i ugnen på ca 50-75 grader – länge! Titta till då och då, men räkna med minst 1-2 h. Chipsen är klara när dom blivit krispiga. Servera i en skål som snacks eller toppa en god grönsakssoppa. Kanske ha i lite grönkålschips i salladen för att piffa upp den eller smula på toppen av en kladdkaka. Bara fantasin sätter gränser.