Fröknäcke med chili

Jag har testat många olika varianter på fröknäcke. Olika slags frön, olika bindningar och här kommer receptet på det jag hittills tycker är absolut godast!

Fiberhusk, mandelmjöl, mer potatismjöl eller majsmjöl fungerar också bra, men jag tycker att det här receptet ger en god krispighet och en mer intensiv frösmak.

Ingredienser

2 dl solroskärnor
2 dl hela linfrön
2 dl skalade sesamfrön
0,5 dl potatismjöl
0,25 dl olivolja
5 dl kokande vatten
flingsalt
chiliflakes
chilikrydda
chiafrön

Blanda alla frön utom chiafröna tillsammans med olivolja och potatismjöl. Krydda med flingsalt och chiliflakes. Häll på det kokande vattnet, rör om och låt stå ca 15 minuter.

Lägg ut två bakplåtspapper på en tom bänkyta och lägg halva smeten på varsitt bakplåtspapper. Ta ytterligare ett bakplåtspapper och lägg på den ena smeten. Börja pressa ut smeten med händerna för att sedan kavla ut smeten riktigt tunn. Det övre bakplåtspappret möjliggör att du ska kunna kavla så där tunt som man vill ha fröknäcket. Använd samma papper för att kavla ut den andra smeten. Dra upp på varsin plåt och strö över flingsalt, chilikrydda och chiafrön. Du kan även strö på lite extra sesamfrön. Grädda i ugnen på 150 grader i ca 35-45 minuter.

Låt knäcket svalna innan du tar bort det från bakplåtspappret så är det enklare att få loss.